30.6.2014

Kesäinen Porvoo kutsuu

Touhua ja tekemistä riittää todellakin Porvoon mitalla täällä ihanassa ja idyllisessä kesäkaupungissa. Jo matka Porvooseen ja Haikkoon voi olla pieni kesäelämys: perinteikäs m/s J.L. Runeberg -laiva risteilee Helsingistä Haikon kautta Porvooseen monta kertaa viikossa. Haitari soi, laineet liplattavat ja meri kimaltelee matkalla halki kauniin saariston. Hauskaa kulkupeliä pääsee kokeilemaan myös lättähattu-junan kyydissä reitillä Helsinki-Porvoo-Kerava.Kaduilla ja kaupungilla tapahtuu monenlaista pitkin kesää. Musiikin ystävää hemmotellaan huikeilla Avanti Suvisoitto -konserteilla kesäkuun lopussa. Taidetehdas tulvii musiikkia ja hienoja suurempien kokoonpanojen konsertteja, ja pienemmät pop up tapahtumat levittäytyvät ympäri kaupunkia kaduille ja kahviloihin, toreille ja terasseille. 

Räväkämpää menoa on tiedossa legendaarisessa, nyt kymmenettä kertaa järjestettävässä Tirmo Bluesissa 11.-12. heinäkuuta. Mahtavaan esiintyjäkaartiin kuuluu Ratpack, Jimmie Lawson Band, Reckless Love, Eini, Kojo, Fool's Champagne ynnä monia muita. Siinäpä vasta meininkiä saaristossa! 


Elokuun siniset hetket kruunaa vanhan ja uudenkin kaupungin puodit, putiikit ja kaupat valloittava Ostosten yö perjantaina 29.8. Koko kaupunki herää illan tullen henkiin ja kadut täyttyvät laulusta, soitosta ja iloisista shoppailijoista. Tiedossa on välitöntä tunnelmaa, kahviloiden ja ravintoiden ihanaa tarjontaa ja onnistuneita ostoksia.Seuraavana iltana koko kaupungin kattava Moon River -kaupunkitapahtuma valtaa Porvoon. Tulossa on valtavasti tapahtumia, työpajoja, näyttelyitä, konsertteja ja teatteria ynnä muuta kivaa koko perheelle, kaikenikäisille yhdessä ja erikseen. 


Hieno ja erilainen tapahtuma elokuvien ystäville on Movies by the River 15.-16.8. Vanhan kaupungin sisäpihalle luodaan pieni ulkoilmaravintola ja elokuvateatteri.  Illan hämärtyessä käynnistyvät lyhytelokuvakuvaesitykset. Viiniä, ystäviä, elämää ja elokuvia. Tähdet tuikkivat elokuun taivaalla ja valkokankaalla. 

Pieni kierros vanhan kaupungin kaduilla ja kujilla mahtuu aina aikatauluun. Hurmaava käyntikohde koko perheelle on Runebergin kotimuseo aivan kaupungin keskustassa. Museot ja näyttelyt kutsuvat taiteen ja historian ystävää ja Nukke- ja lelumuseo on ihan pakollinen paikka kaikille lapsenmielisille.

Kesäisessä Porvoossa riittää katsottavaa ja koettavaa aivan kaikille. Tulitpa yksin, porukalla tai perheen kera. Satoi tai paistoi. Joku totesikin, että päivä Porvoossa on kuin pieni matka jonnekin ulkomaille.  Kesän kepeillä majoitushinnoilla kannattaa ottaa Haikon Kartano hyväksi tukikohdaksi parhaalle kesälomalle - jätä vaikka auto parkkipaikallemme ja vuokraa pyörä käyttöösi koko päiväksi. Tervetuloa kokeilemaan Porvoon vetovoimaa!

Lisätietoja ja tarkempia ohjelmia yllä mainituista ja monista muistakin. tapahtumista, konserteista, näyttelyistä, ostospaikoista ja käyntikohteista saa Porvoon kaupungin matkailutoimiston sivuilta visitporvoo.fi

Majoitus-, kylpylä- ja ravintolavaraukset Haikon Kartanoon:
Puh. (019) 57 601/myyntipalvelu tai www.haikko.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti