6.6.2014

Kesäteatteria Haikossa: Edelfeltin aikaan - tuokiokuvia kesäiltana

Vehreä tie vie puiston halki meren rantaan ja Villa Haikkoon.  Huvila meren rannalla on tulvillaan alkukesän valoa. Joutsenpariskunta rantavedessä tarkkailee terassille kokoontuvaa seuruetta. Sisältä kuuluu kahvikuppien kilinää ja puheensorinaa. Kepeä pianomusiikki johdattelee mukanaan menneen maailman pyörteisiin.

Kertojan tumma ääni kuljettaa katsojan komean ja lahjakkaan taiteilijan kiehtovaan elämään. Porvoossa syntynyt Albert Edelfelt lähti 1800-luvun lopulla monien muiden taiteilijoiden tapaan Pariisiin, valon kaupunkiin.  Salonkien seuraelämä ja Pariisin kaunottaret hurmasivat nuoren Albertin, joka kuitenkin myös maalasi ja työskenteli ahkerasti. 

Unohtumattoman vaikutuksen taiteilijaan teki suuren maailman ohella myös Haikon maisemat. Edelfelt palasi Haikkoon kesä toisensa jälkeen rauhoittumaan ja maalaamaan. Saariston maisema ja ihmiset tallentuivat lukuisiin, merkittäviin maalauksiin, joita saamme ihastella tänäkin päivänä.
Kauniina kesäisenä iltana on helppo ymmärtää kauneutta rakastavan taiteilijan rakkautta saaristomaisemaan, meren läheisyyteen ja tunnelmaan täällä. Edelfeltin kiehtova elämä herää henkiin tarinoina ja musiikillisina  tuokiokuvina näissä iki-ihanissa maisemissa, valoissa ja varjoissa.

Edelfelt salonkinäytelmä Haikossa
pe 6.6. (Kartanon juhlasali), ti 10.6. (Villa) ja ma 21.7. (Villa) klo 19.00 alkaen
Liput 27,- sis. kuohuvan TAI kahvin ja kahvileivän, varaukset 040 571 0680 arkisin klo 10-15/Porvoon Teatteri

Edelfelt erikoismenu teatterivieraille Kartanoravintolassa erikoishintaan 39,-
Pöytävaraukset ennakkoon: hovimestarit@haikko.fi

Majoitus teatterivieraille alk. 80 euroa tunnuksella "Edelfelt". Majoitus- ja  muut varaukset: myynti@haikko.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti